7 idei rapide de implementat pentru Black Friday

Să te îndoiești de pregătirea pentru Black Friday este un mindset mai puțin inspirat într-o lume online care întrece recordurile de viteză! Unele idei îți dau încrederea necesară pentru că funcționează întotdeauna și îți pregătesc business-ul pentru provocarea supremă.

– sunt 7 idei pe care ți le împărtășim pentru a le pune în practică ACUM  –

  • Creează un Landing Page

Pieptul înainte, promoția în față. Un Landing Page în care să aduni produsele la promoție este plăcerea vinovată a tuturor de Black Friday. Setea de cumpărături trebuie potolită; fii tu cel care vinde!

  • Limitează promoția la o zi

Black Friday a pornit ca o singură zi de reduceri. Cine respectă spiritul „sărbătorii” iese cel mai câștigat din toată afacerea, maximizând numărul de vânzări pe zi. O promoție de Black Friday întinsă pe o întreagă Gray Week își pierde puțin din farmec și te pune și pe tine la muncă suplimentară.                

  • Simplifică sistemul de comandă

În decalogul oricărui comerciant sau om de marketing scrie să te pui în locul clientului. În euforia generată de Black Friday, utilizatorii vor să cumpere rapid. Redu numărul de pași pentru plasarea unei comenzi și fă-i vizibili, intuitivi și simpli. Tip: datele de facturare și de livrare pot fi introduse chiar în pagina de start.

  • Newsletter pentru clienții vechi. Acum!

Newsletter-ul ajută foarte mult dacă este trimis atunci când trebuie, iar dacă nici de Black Friday nu trebuie, atunci când? Asigură-te că îți înștiințezi clienții de promoția pe care ai pregătit-o de Black Friday! Pentru ei va fi ușor să își reamintească de site-ul tău și chiar vor fi dispuși să verifice promoția ta în contextul dat.

  • Google Ads și Facebook Ads, pentru o zi

Campaniile de PPC (pay-per-click) asigură o masă critică a audienței mesajului tău de Black Friday. Gândește-te că, dacă nu setezi astfel de campanii, vor seta cei de la concurență în locul tău și te vei întreba, mai apoi, de ce nu sunt interesați oamenii de ceea ce ai de oferit. Retarghetează vizitele în site prin Google remarketing, Facebook Ads, poate folosind retargeting.biz.

  • Fă verificări de stoc, de conformitate etc.

Fii responsabil cu referire la statutul de comerciant online și verifică stocul de produse (suficiența, conformitatea). Ia-ți timp și verifică prețurile, descrierea, pagina cu Termeni și Condiții, politica de cookie, condițiile de retur, normele GDPR, tot-tot-tot). Acum e momentul să fii meticulos! Nu te îndrepta către fiasco, fă verificările necesare și du-te spre un Black Friday de succes!

  •  Site-ul poate suporta un număr mare de vizitatori. Nu?!

Toate cele șase idei de mai sus au ca scop atragerea unui număr cât mai mare de vizitatori pe site-ul tău chiar în ziua de Black Friday. Dacă pachetul tău de găzduire nu suportă atâția vizitatori într-un timp atât de scurt, îți poți lua adio de la Black Friday! Solicită-le celor care îți găzduiesc site-ul să crească resursele alocate pentru ziua cu pricina.